Permanente laserontharing

Wat?

Permanente laserontharing is een cosmetische ingreep die wordt gebruikt om ongewenst lichaamshaar definitief te verwijderen. Het laser ontharingsapparaat maakt gebruik van hoog energetisch gepulseerd laserlicht. De energie van deze laserpuls wordt omgezet in warmte die via het lichaamseigen pigment (melanine) tot in de kern van de haarwortels wordt gebracht om daar omgezet te worden in warmte. Hierdoor raken de haarwortels dermate beschadigd waardoor er geen nieuwe haarcyclus meer kan ontstaan. De omliggende huid blijft bij dit ontharingsproces onaangetast.

 

De haren groeien in 3 verschillende fases:

  1. Groeifase of anagene fase:
   In deze fase bevat de haarwortel (follikel) pigment. Het haartje zit vast in de haarwortel, het laserlicht komt via de melanine in het haartje tot in de wortel terecht. Het licht zet zich om in warmte, en de eiwitten worden definitief verwijderd, en komen nooit meer terug.
  2. Overgansfase of katagene fase:
   In deze fase stopt het haartje met groeien, de haarwortel (follikel) bevat weinig pigment. Deze fase duurt ongeveer 2 weken. In deze fase kan er niet effectief onthaard worden.
  3. Rustfase of telogene fase:
   Na een rustfase van ongeveer 6 weken valt het haartje uit en begint de cyclus opnieuw.  Enkel de haren in de anagene fase kunnen behandeld worden door middel van licht, omdat enkel de haarzakjes van de haren in deze fase pigment (melanine) bevatten. Hierdoor zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste effect te verkrijgen.

Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?

Zoals hierboven uitgelegd verloopt de haargroei cyclisch en een behandeling is enkel effectief tijdens de groeifase. Per behandeling kunnen er gemiddeld 20 % tot 30 % van de haarfollikels vernietigd worden. Doorgaans zijn 4 tot 8 lasersessies vereist om het gewenste resultaat te verkrijgen afhankelijk van type huid en haar (dikte, kleur, diepte).

Wie komt in aanmerking?

Alle vrouwen en mannen die af willen van ongewenste haartjes kunnen geholpen worden. Voor elk type. Mensen met een licht huidtype en donkere haren zijn het meest effectief te behandelen. Witte, grijze, blonde en rode haren, alsook donshaartjes zijn moeilijk te behandelen omdat ze weinig pigment bevatten.

Waarom bij Beauté Soignée?

Topkwaliteit in apparatuur:

De lightsheer Diodelaser wordt dankzij zijn unieke eigenschappen door artsen en andere medische professionals beschouwd als de snelste en meest effectieve vorm van laserontharing, momenteel beschikbaar op de markt.

 

Veiligheid is onze prioriteit:

Onze laserapparatuur kan enkel bediend worden door daarvoor opgeleide professionals zoals dermatologen en verpleegkundigen, en voldoet aan de allerhoogste eisen betreffende patiëntveiligheid. Het Lightseer ET handstuk is uitgerust met een Chilltip technologie. Deze kop koelt de huid gedurende de behandeling tot 5°C.

 

Snel en efficiënt:

Vacuüm technologie: Het grootste handstuk ter wereld, waardoor grote oppervlakten pijnloos behandeld kunnen worden, in een minimum van tijd.

 

Maatwerk:

We bepalen uw huidtype aan de hand van een professionele melaninetest. Hierbij worden de haardikte en haarkleur geanalyseerd. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij het toestel precies instellen, om zo een perfecte behandeling op maat te kunnen uitvoeren.

Hoe werkt het?

STAP 1: INTAKEGESPREK

Graag nodigen we u uit voor een gratis intake gesprek waarbij we u alle nodige informatie geven over:

  • Hoe de behandeling werkt;
  • Of u in aanmerking komt voor de behandeling;
  • Hoeveel sessies u waarschijnlijk nodig zult hebben;
  • En wat de behandeling ongeveer zou kosten voor u.

Dit gesprek is volledig vrijblijvend en gratis.

 

STAP 2: PROEFBEHANDELING

Bij een proefbehandeling wordt u een schatting gegeven van hoeveel behandelingen u in totaal nodig zou hebben, wordt de prijs bepaald volgens de grootte van de zone en het toestel ingesteld volgens uw huids- en haarkleur.

Hierbij wordt ook een onderdeeltje van de zone die jij wil behandelen gratis geflitst.

 

STAP 3: EVALUATIE & EERSTE BEHANDELING

Enkele weken na de proefbehandeling merkt u dat de haren zullen uitvallen. Na een evaluatie hiervan met ons, kunt u ervoor kiezen om de eerste effectieve behandeling te laten uitvoeren.

 

Na deze behandeling ervaart u hetzelfde als bij de proefbehandeling. Het heeft dan alleen betrekking tot de volledige zone. U bent haarvrij in de behandelde zone gedurende enkele weken, afhankelijk van de plaats op het lichaam.

 

Omdat niet alle haren aan het groeien waren op het moment van de behandeling, zullen diegene die niet aan het groeien waren, gegarandeerd terugkeren. Ze vallen wel eerst mee uit, wat alvast heel prettig is.

 

Gemiddeld heeft u in totaal 4 tot 8 behandelingen nodig. De vernietigde haren zullen tussen de eerste- en de derde week vanzelf uitvallen. Vanaf de éérste behandeling mag u reeds een heel duidelijk zichtbaar resultaat verwachten!

 

STAP 4: PLANNING VAN DE BEHANDELINGEN

Meerdere factoren spelen hierbij een rol: de huidskleur en haarkleur, de dikte van de haren, de haardichtheid, de zone en welke ontharingstechniek men in het verleden heeft toegepast.  Ook het juist inschatten en het respecteren van de groeifases naar behandelfrequentie toe, speelt een belangrijke rol.


Daarom bij Beauté Soignée enkel een ervaren behandeltherapeut. We werken met intervallen van ± 4 tot 8 weken die noodzakelijk zijn. Tijdens deze rustpauzes zal u merken dat de behandelde haartjes spontaan beginnen uitvallen.

 

STAP 5: GEEN ZORGEN MEER

In de medische rapporten spreekt men van succesvolle permanente ontharing wanneer men 80 à 90% haarreductie constateert.

Compleet haarloos zijn is meestal een niet realistische verwachting. Er zullen altijd wat restharen en donshaartjes overblijven.

Ook dient men er rekening mee te houden dat de hormoonhuishouding te allen tijde voor enkele nieuwe haren kan zorgen,
die eventueel met een onderhoudsbeurt te verwijderen zijn.

 

DO’s & DONT’s

Voor de behandeling:

Voor u start met de laserbehandeling dient u volgende punten in acht te nemen voor de te behandelen zones.

  • Minimum 6 weken vóór en tussen alle behandelingen scheren, nooit epileren;
  • 1 dag vóór de laserbehandeling de zone scheren. Laat een klein plaatsje haartjes staan zodat we de haarkleur en–dikte kunnen waarnemen;
  • Minimum 6 weken vóór en tussen alle behandelingen geen zon of zonnebank;
  • Minimum 4 weken vóór de behandelingen geen zelfbruinende producten gebruiken;
  • Geen deodorant, parfum, crème of oliën gebruiken op de dag van de behandeling;
  • Bij gebruik van medicatie kan reactie ontstaan. Gelieve dit te melden voor de behandeling.

Na de behandeling:

  • Minimum 6 weken geen zon of zonnebank;
  • Neem de eerste 24 uur geen warm bad of douche;
  • Gebruik de eerste 24 uur geen sauna;
  • Gebruik de eerste 24 uur geen deodorant, parfums, crème of oliën;
  • Scheren mag, epileren niet.

Tarieven dames

Tarieven heren